Bild_6

Menyer

Bild_14

Menyer för alla tillfällen

Vi har satt ihop menyer med rätter som är noga utvalda av vårt kök och som också håller hög kvalitet vid servering till stora som små sällskap. Ni får givetvis komma med önskemål om ni har någon favorit rätt ni önskar på er meny inför er fest.

Med reservation för ändringar i menyer efter säsong samt priser pga läget i världen just nu.

Mingelmat & Tilltugg

Välj dina favorit pålägg och om du önskar detta på en canapé eller serverad som snittar eller som pinchos
Välj minst 10 av varje sort
Priser inkl moms

Canapéer eller snittar

  • Parmaskinka med kronärtskockscrème och fikon
  • Skagen på handskalade räkor
  • Brie med marmelad
  • Rensteksröra med pepparrot och lingon
  • Laxröra med örter
  • Fetaostcreme med oliver och örter
  • Chévrecreme med honung, valnötter och äpple

Pinchos/Pinxtos

Pinchos är snarlikt tapas och serveras ofta som plockmat eller som en aptitretare. Ost och chark på en skiva bröd med en tandpetare som håller ihop komponenterna är ett klassiskt exempel.
Namnet pincho kommer från spanskans “pinchos” som betyder just pinne.
Pintxos är den baskiska stavningen, medan pinchos är riksspanska

Fisk & skaldjur

  • Sotad lax med koreansk chilicrème med syrad gurka, toppad med räka
  • Färskost, pepparrot, rökt lax och krasse toppad med kräftstjärt

Pinchos/Pinxtos

Kött

  • Rostad röd paprika, färskost och coppa
  • Spansk salami med rostad majscreme
  • Lufttorkad skinka, rucola och
  • Parmesanflakes
  • Gorgonzola, baconcrisp och honung

Pinchos/Pinxtos

Ost

  • Ricottaost, citron, basilika och honung
  • Getost, fikon, balsamico och rödbeta
  • Mozzarella, pesto, tomat

Pinchos/Pinxtos

Vegan

  • Avocado, chiliflakes, olivolj och flingsalt
  • Kronärtskockscréme med gremolata och blandade tomater

Sittande middag

Lavalhallens festvåningsmeny, minimum antal 10 pers, 4 arbetsdagar innan

Kombinera din egen 3-rätters meny för hela sällskapet – Obs! Samma meny gäller hela sällskapet!

Meddela oss eventuella allergier och specialkost så kommer vi komponera en härlig meny även för dessa personer.

När ni har valt er meny hjälper vi gärna till att ta fram goda drycker till er meny.

Med reservation för ändringar i meny efter säsong och priser över årsskiften samt vid stora höjningar pga världsläget.

Förrätter

  • Kött
    • Charktallrik

      Salami, bresaola, lufttorkad skinka, buffel mozzarella, bakad cocktailtomat, balsamico, olivolja, flingsalt & levainbröd

    • Konjakgravad Oxfile

      Tunnskivad gravad oxfilé med kantarellcremé & västerbottenostchips

    • Västerbottenpaj (ej kött)

      med rökt renstek samt crèmefraiche & rucola

    • Rökt Ankbröst

      med äpple samt en örtsallad med fikon

  • Fisk
    • Hummersoppa

      med rostad jordärtskocka serverad med vitlöksbröd toppad med Västerbottenost

    • Skagenröra

      gjord på hand skalade räkor toppad med sikrom på rågbröd

    • Laxcarpaccio

      med hyvlad parmesan, rostade frön och rucola

    • Västerbottenpaj (fisk)

      toppad med löjrom, crèmefraiche, citron och rödlök

  • Vegetarisk
    • Asiatisk tofusallad

      med mango & avokado

    • Mozzarella caprese

      Serveras med bakade cocktailtomater & grissini

  • Vegansk
    • Svamptoast

      på säsongens godaste svampar med confiterad jordärtskockspuré, friterad lök och rostade hasselnötter

    • Morot-, apelsin- & ingefärssoppa

      med sojabönor, picklad rättika, tofu och korianderkräm

Varmrätt

  • Kött & kyckling
    • Majskyckling

      Serveras med krämig palsternackspuré & ljus timjanssky

    • Helstekt fläskfilé

      med portvinsstuvade champinjoner samt potatisgratäng

    • Klassisk Wallenbergare

      med potatismos serveras med ärtor, skirat smör och rårörda lingon

    • Helstekt oxfile

      med rostad vitlökssås samt potatiskaka

  • Fisk
    • Räköverbakad lax

      med hummersås samt potatismos

    • Halstrad röding

      Med smörgräddsås samt dillkokt potatis

  • Vegetarisk
    • Rödbetsbiffar

      med kapris emulsion & bönragu

    • Bakad marinerad blomkål

      med oumph samt tomat & hasselnötsvinegrette

    • Cannelloni med svampfyllning

      Smaksatt med tryffel serveras med säsongens gröna & hyvlad parmesan

  • Veganskt
    • Grönskasspett

      med serverad med tomat- & basilikasås halv samt en halv bakad potatis

    • Vegansk "Wellington"

      Filodegsinbakad portabello med Belugalinser, rödbeta, lök serverad med timjan & vitlöksrostad färskpotatis samt en portvinssky

Dessert

  • Chokladtårta

    med säsongens frukt/bär samt vaniljgrädde

  • Citrus Cheesecake

    med rårörda bär

  • Chokladterrinne

    med pärongelé och vaniljvisp

  • Äppeldessert

    med kardemummasmulor och calvadoscreme

  • Vaniljpannacotta

    med säsongens bär samt mandelflarn

Bufféer

En av våra största specialiteter är bufféer. Vi har bufféer för alla smaker och tillställningar.
Vi arbetar med råvaror efter säsong, vilket gör att vi kan hålla hög kvalité till rimliga priser.
Hittar du inte någon buffé som passar så komponerar vi gärna en speciell buffé utefter dina önskemål.

Minimum 10 pers/buffé och är ni ett stort sällskap samma buffé för hela sällskapet.

Studentbuffé

  • Kallt

    Ricottacrème med kronärtskocka samt färsk oregano

    Örtrisoni blandad med soltorkade tomater & ruccola

    Saltbakade betor med honungsvinegrett, toppas med valnötter och Chevré

    Svensk pesto gjord solrosfrön, basilika och västerbottenost

    Gremolatabakad laxfilé med picklad rödlök & citronzest

    Bakad fläskfilé som eftermarineras i kapris, färska örter & citron

    Surdegsbaguetter med vispat brynt smör

  • Varmt

    Parmesan gratinerade Blåmusslor

    Kycklingspett med friterad grönkål och torkade svarta oliver

Från världens alla hörn

  • Italiensk Buffe

    Citron och timjanmarinerad kronärtskocka
    Parmalindad kyckling
    Blomkålspaj med spenat och parmesanost
    2 sorters charkuterier med tillbehör
    Lantlig potatissallad med säsongens grönsaker
    Mozzarella caprese
    Tapenad
    Levainbröd

  • Buffé Toscana

    Marinerad pastasallad med basilika, parmesan och rostade plommantomater
    Ruccola och spenatsallad med bönor och picklad rödlök
    Marinerad fläkfile med krämig kapristapenad
    Mozzarellapaj med lax och pinjenötter Ostfat med brie och Kvibille gräddädel samt druvor och frukt
    Italienska charkuterier, 2 sorter, serveras med marinerade oliver och kronärtskocka
    Parmaskinka med melon
    Tapenade
    Hembakat bröd

  • Indisk buffé

    Tandooribakad lax med morotsraita
    Chaatsallad med rostade cashewnötter,mango och kikärtor
    Samosa med mangochutneysås
    Kycklingfilé bakad i garam masalayoghurt
    Ugnsbakad blomkål med gurkmeja
    Pärlcouscous med soyabönor, babyspenat och fänkål
    Krämig potatissallad med tikka masalsås
    Naanbröd

  • Texas Buffé

    Spareribs med salsasås
    Paj med rostad majs och grillad paprika
    Buffalo drumsticks med coleslaw
    Pulled pork med avokadoyoghurt
    Rödlök och mangosallad med cajunvinegrett
    Rostad Idahopotatis med lime och chilimajonnäs
    Frijoles (bönröra)
    Tortillabröd

  • Mexbuffé

    Tacobakad kycklingfilé
    Rostad kronärtskocka och paprika med limeyoghurt
    Chorizo med potatissallad och svarta bönor
    Cajunkryddad biff med guacamole på gröna ärtor
    Quinoasallad med salsa verde
    Rostad tomat och bönsallad
    Tortilla chips med örtkryddig dipp
    Tortillabröd

  • Asiatisk buffé

    Nudelsallad med skogssvamp och ananas
    Mirinmarinerad lax med japansk rättikssallad
    Kokos och chilimarinerade räkor
    Kyckling med citron och koriander täcke samt vietnamesisk sallad
    Krispig biffsallad
    Filorullar med edamamebönor och shiitakesvamp
    Limemarinerad torskrygg med mangoceviche

Säsongsbufféer

  • Sommar

    Gravad citronpeppar lax med dillcreme
    Färskpotatissallad med rött äpple, pepparrot, rädisa, salladslök
    Västerbottenpaj med vispad smetana samt finhackad rödlök
    Kattegattceviche med räkor, ägg, kapris och dill
    Ugnsbakad kycklingfilé med doft av gotländsk ramslök
    Napolitansk sallad med rödbeta, getost, honung och rostade pinjenötter
    Ost med kex och druvor samt persikomarmelad
    Färksostcreme
    Grant Rustique bröd

  • Höst - kött

    Paj med rökt sidfläsk samt kräftor
    Honung och rosépeppar gravad lax med krämig senapssås
    Tunnskivad älgrostbiff med picklad höstsvamp
    Bulgursallad med spenat, gula sultanrussin och höstäpple
    Örtrostade gul och rödbetor
    Chévre och persiljebakad bifftomat
    Bröd och smör

  • Höst - fisk

    Ugnsbakad lax med fetaostcreme
    Inlagda betor med ingefära
    Västerbottenpizza med rom, smetana samt finhackad rödlök
    Rotfruktspaj
    Tunnskivad ryggbiff med tomat, ananas och chili
    Sötpotatissallad med grillad paprika och haricots verts
    Levain och Philadelphia spread

  • Vinterbuffé

    Örtmarinerad lammytterfilé med rödvinssky
    Shizobakad lax med ingefärscreme
    Vitlöksrostad potatis med vintergrönt
    Västerbottenpaj
    Sallad på rostad pumpa, rödlök och chevreost
    Rotfruktsgratäng – varm
    Lantbröd och smör

  • Vårbuffé

    Varmrökt laxfilé med örtdressing och grillad citron
    Klar potatissallad med olivolja samt säsongens primörer och färska örter
    Ceasarkyckling på fat
    Romasallad med riven parmesan och grillade cocktailtomater
    Chevice på räkor, mango, avokado och chili
    Tomat och mozzarellasallad med färsk basilika
    Spenat och fetaostpaj
    Färskostcreme
    Hembakat mörkt bröd
    Surdegs levain

Vegobuffé

  • Vegobuffé

    Bulgursallad med spenat, apelsin och granatäpple
    Saltbakad primörer med rostade solroskärnor
    Fetaostsallad med mynta och vattenmelon
    Bönsalsa med vitlök och chili
    Mini pizza med mozzarella, basilika och rödlök
    Quesadilla med rostad majs och paprika samt jalapeno
    Avokadocreme
    Levain och Philadelphia spread

Vickning & Snacks

Vi har samlat några vanliga vickningar och tilltugg. Har du andra önskemål kontakta oss för offert.

Priserna är inkl moms

En klassiker som Vickning

  • Korv med bröd

Pizza

Hemma gjorda småpizzor
Går även få gluten & laktosfria

  • Vegopizza

    Rucola, parmesan, tryffelolja & potatis

  • Blåmusselpizza

    Pesto gjord på solroskärnor, mozzarella, tomatsås och shizokrasse

  • Sardellpizza

    Napolitana sallad, mozzarella, tomatsås och friterade kaprisbär

  • Vesuvio

    Rökt skinka, mozzarella, tomatsås och rucola

  • Chorizopizza

    med picklad chili, mozzarella & tomatsås

Grönsaker & Dip

Gott och hälsosamt tilltugg till drinken eller efter middagen
Grönsaker & dipp
Tapenad & nybakat bröd
Fruktfat med säsongens frukt

Snacks & Tilltugg

Rostade mandlar
Marinerade oliver
Chips
Ostbricka med 3 sorters ost
hemmagjort marmelad, kex, grissini, frukt, nybakat bröd

Kontakta oss

Kontakta vår eventexpert Jenny, hon hjälper dig med allt du behöver veta angående hur vi tillsammans ska göra just ert bröllop, fest, event oförglömligt.



Ring 08-718 04 05 eller skicka ett mail med din förfrågan eller bokning!

lavalhallen logo vit

Kontakt

Öppettider

  1. mån
  2. tis
  3. ons
  4. tor
  5. fre