Menyer
Menyer för alla tillfällen
Vi har satt ihop menyer med rätter som är noga utvalda av vårt kök och som också håller hög kvalitet vid servering till stora som små sällskap. Ni får givetvis komma med önskemål om ni har någon favorit rätt ni önskar på er meny inför er fest.
Med reservation för ändringar i menyer efter säsong samt priser pga läget i världen just nu.
Mingelmat & Tilltugg
Välj dina favorit pålägg och om du önskar detta på en canapé eller serverad som snittar eller som pinchos
Välj minst 10 av varje sort
Priser inkl moms
Canapéer eller snittar
-
Parmaskinka med kronärtskockscrème och fikon
-
Skagen på handskalade räkor
-
Brie med marmelad
-
Rensteksröra med pepparrot och lingon
-
Laxröra med örter
-
Fetaostcreme med oliver och örter
-
Chévrecreme med honung, valnötter och äpple
Pinchos/Pinxtos
Pinchos är snarlikt tapas och serveras ofta som plockmat eller som en aptitretare. Ost och chark på en skiva bröd med en tandpetare som håller ihop komponenterna är ett klassiskt exempel.
Namnet pincho kommer från spanskans “pinchos” som betyder just pinne.
Pintxos är den baskiska stavningen, medan pinchos är riksspanska
Fisk & skaldjur
-
Sotad lax med koreansk chilicrème med syrad gurka, toppad med räka
-
Färskost, pepparrot, rökt lax och krasse toppad med kräftstjärt
Pinchos/Pinxtos
Kött
-
Rostad röd paprika, färskost och coppa
-
Spansk salami med rostad majscreme
-
Lufttorkad skinka, rucola och
-
Parmesanflakes
-
Gorgonzola, baconcrisp och honung
Pinchos/Pinxtos
Ost
-
Ricottaost, citron, basilika och honung
-
Getost, fikon, balsamico och rödbeta
-
Mozzarella, pesto, tomat
Pinchos/Pinxtos
Vegan
-
Avocado, chiliflakes, olivolj och flingsalt
-
Kronärtskockscréme med gremolata och blandade tomater
Sittande middag
Lavalhallens festvåningsmeny, minimum antal 10 pers, 4 arbetsdagar innan
Kombinera din egen 3-rätters meny för hela sällskapet – Obs! Samma meny gäller hela sällskapet!
Meddela oss eventuella allergier och specialkost så kommer vi komponera en härlig meny även för dessa personer.
När ni har valt er meny hjälper vi gärna till att ta fram goda drycker till er meny.
Med reservation för ändringar i meny efter säsong och priser över årsskiften samt vid stora höjningar pga världsläget.
Förrätter
-
Kött
-
Charktallrik
Salami, bresaola, lufttorkad skinka, buffel mozzarella, bakad cocktailtomat, balsamico, olivolja, flingsalt & levainbröd
-
Konjakgravad Oxfile
Tunnskivad gravad oxfilé med kantarellcremé & västerbottenostchips
-
Västerbottenpaj (ej kött)
med rökt renstek samt crèmefraiche & rucola
-
Rökt Ankbröst
med äpple samt en örtsallad med fikon
-
-
Fisk
-
Hummersoppa
med rostad jordärtskocka serverad med vitlöksbröd toppad med Västerbottenost
-
Skagenröra
gjord på hand skalade räkor toppad med sikrom på rågbröd
-
Laxcarpaccio
med hyvlad parmesan, rostade frön och rucola
-
Västerbottenpaj (fisk)
toppad med löjrom, crèmefraiche, citron och rödlök
-
-
Vegetarisk
-
Asiatisk tofusallad
med mango & avokado
-
Mozzarella caprese
Serveras med bakade cocktailtomater & grissini
-
-
Vegansk
-
Svamptoast
på säsongens godaste svampar med confiterad jordärtskockspuré, friterad lök och rostade hasselnötter
-
Morot-, apelsin- & ingefärssoppa
med sojabönor, picklad rättika, tofu och korianderkräm
-
Varmrätt
-
Kött & kyckling
-
Majskyckling
Serveras med krämig palsternackspuré & ljus timjanssky
-
Helstekt fläskfilé
med portvinsstuvade champinjoner samt potatisgratäng
-
Klassisk Wallenbergare
med potatismos serveras med ärtor, skirat smör och rårörda lingon
-
Helstekt oxfile
med rostad vitlökssås samt potatiskaka
-
-
Fisk
-
Räköverbakad lax
med hummersås samt potatismos
-
Halstrad röding
Med smörgräddsås samt dillkokt potatis
-
-
Vegetarisk
-
Rödbetsbiffar
med kapris emulsion & bönragu
-
Bakad marinerad blomkål
med oumph samt tomat & hasselnötsvinegrette
-
Cannelloni med svampfyllning
Smaksatt med tryffel serveras med säsongens gröna & hyvlad parmesan
-
-
Veganskt
-
Grönskasspett
med serverad med tomat- & basilikasås halv samt en halv bakad potatis
-
Vegansk "Wellington"
Filodegsinbakad portabello med Belugalinser, rödbeta, lök serverad med timjan & vitlöksrostad färskpotatis samt en portvinssky
-
Dessert
-
Chokladtårta
med säsongens frukt/bär samt vaniljgrädde
-
Citrus Cheesecake
med rårörda bär
-
Chokladterrinne
med pärongelé och vaniljvisp
-
Äppeldessert
med kardemummasmulor och calvadoscreme
-
Vaniljpannacotta
med säsongens bär samt mandelflarn
Bufféer
En av våra största specialiteter är bufféer. Vi har bufféer för alla smaker och tillställningar.
Vi arbetar med råvaror efter säsong, vilket gör att vi kan hålla hög kvalité till rimliga priser.
Hittar du inte någon buffé som passar så komponerar vi gärna en speciell buffé utefter dina önskemål.
Minimum 10 pers/buffé och är ni ett stort sällskap samma buffé för hela sällskapet.
Studentbuffé
-
Kallt
Ricottacrème med kronärtskocka samt färsk oregano
Örtrisoni blandad med soltorkade tomater & ruccola
Saltbakade betor med honungsvinegrett, toppas med valnötter och Chevré
Svensk pesto gjord solrosfrön, basilika och västerbottenost
Gremolatabakad laxfilé med picklad rödlök & citronzest
Bakad fläskfilé som eftermarineras i kapris, färska örter & citron
Surdegsbaguetter med vispat brynt smör
-
Varmt
Parmesan gratinerade Blåmusslor
Kycklingspett med friterad grönkål och torkade svarta oliver
Från världens alla hörn
-
Italiensk Buffe
Citron och timjanmarinerad kronärtskocka
Parmalindad kyckling
Blomkålspaj med spenat och parmesanost
2 sorters charkuterier med tillbehör
Lantlig potatissallad med säsongens grönsaker
Mozzarella caprese
Tapenad
Levainbröd -
Buffé Toscana
Marinerad pastasallad med basilika, parmesan och rostade plommantomater
Ruccola och spenatsallad med bönor och picklad rödlök
Marinerad fläkfile med krämig kapristapenad
Mozzarellapaj med lax och pinjenötter Ostfat med brie och Kvibille gräddädel samt druvor och frukt
Italienska charkuterier, 2 sorter, serveras med marinerade oliver och kronärtskocka
Parmaskinka med melon
Tapenade
Hembakat bröd -
Indisk buffé
Tandooribakad lax med morotsraita
Chaatsallad med rostade cashewnötter,mango och kikärtor
Samosa med mangochutneysås
Kycklingfilé bakad i garam masalayoghurt
Ugnsbakad blomkål med gurkmeja
Pärlcouscous med soyabönor, babyspenat och fänkål
Krämig potatissallad med tikka masalsås
Naanbröd
-
Texas Buffé
Spareribs med salsasås
Paj med rostad majs och grillad paprika
Buffalo drumsticks med coleslaw
Pulled pork med avokadoyoghurt
Rödlök och mangosallad med cajunvinegrett
Rostad Idahopotatis med lime och chilimajonnäs
Frijoles (bönröra)
Tortillabröd -
Mexbuffé
Tacobakad kycklingfilé
Rostad kronärtskocka och paprika med limeyoghurt
Chorizo med potatissallad och svarta bönor
Cajunkryddad biff med guacamole på gröna ärtor
Quinoasallad med salsa verde
Rostad tomat och bönsallad
Tortilla chips med örtkryddig dipp
Tortillabröd -
Asiatisk buffé
Nudelsallad med skogssvamp och ananas
Mirinmarinerad lax med japansk rättikssallad
Kokos och chilimarinerade räkor
Kyckling med citron och koriander täcke samt vietnamesisk sallad
Krispig biffsallad
Filorullar med edamamebönor och shiitakesvamp
Limemarinerad torskrygg med mangoceviche
Säsongsbufféer
-
Sommar
Gravad citronpeppar lax med dillcreme
Färskpotatissallad med rött äpple, pepparrot, rädisa, salladslök
Västerbottenpaj med vispad smetana samt finhackad rödlök
Kattegattceviche med räkor, ägg, kapris och dill
Ugnsbakad kycklingfilé med doft av gotländsk ramslök
Napolitansk sallad med rödbeta, getost, honung och rostade pinjenötter
Ost med kex och druvor samt persikomarmelad
Färksostcreme
Grant Rustique bröd -
Höst - kött
Paj med rökt sidfläsk samt kräftor
Honung och rosépeppar gravad lax med krämig senapssås
Tunnskivad älgrostbiff med picklad höstsvamp
Bulgursallad med spenat, gula sultanrussin och höstäpple
Örtrostade gul och rödbetor
Chévre och persiljebakad bifftomat
Bröd och smör -
Höst - fisk
Ugnsbakad lax med fetaostcreme
Inlagda betor med ingefära
Västerbottenpizza med rom, smetana samt finhackad rödlök
Rotfruktspaj
Tunnskivad ryggbiff med tomat, ananas och chili
Sötpotatissallad med grillad paprika och haricots verts
Levain och Philadelphia spread
-
Vinterbuffé
Örtmarinerad lammytterfilé med rödvinssky
Shizobakad lax med ingefärscreme
Vitlöksrostad potatis med vintergrönt
Västerbottenpaj
Sallad på rostad pumpa, rödlök och chevreost
Rotfruktsgratäng – varm
Lantbröd och smör -
Vårbuffé
Varmrökt laxfilé med örtdressing och grillad citron
Klar potatissallad med olivolja samt säsongens primörer och färska örter
Ceasarkyckling på fat
Romasallad med riven parmesan och grillade cocktailtomater
Chevice på räkor, mango, avokado och chili
Tomat och mozzarellasallad med färsk basilika
Spenat och fetaostpaj
Färskostcreme
Hembakat mörkt bröd
Surdegs levain
Vegobuffé
-
Vegobuffé
Bulgursallad med spenat, apelsin och granatäpple
Saltbakad primörer med rostade solroskärnor
Fetaostsallad med mynta och vattenmelon
Bönsalsa med vitlök och chili
Mini pizza med mozzarella, basilika och rödlök
Quesadilla med rostad majs och paprika samt jalapeno
Avokadocreme
Levain och Philadelphia spread
Vickning & Snacks
Vi har samlat några vanliga vickningar och tilltugg. Har du andra önskemål kontakta oss för offert.
Priserna är inkl moms
En klassiker som Vickning
-
Korv med bröd
Pizza
Hemma gjorda småpizzor
Går även få gluten & laktosfria
-
Vegopizza
Rucola, parmesan, tryffelolja & potatis
-
Blåmusselpizza
Pesto gjord på solroskärnor, mozzarella, tomatsås och shizokrasse
-
Sardellpizza
Napolitana sallad, mozzarella, tomatsås och friterade kaprisbär
-
Vesuvio
Rökt skinka, mozzarella, tomatsås och rucola
-
Chorizopizza
med picklad chili, mozzarella & tomatsås
Grönsaker & Dip
Gott och hälsosamt tilltugg till drinken eller efter middagen
Grönsaker & dipp
Tapenad & nybakat bröd
Fruktfat med säsongens frukt
Snacks & Tilltugg
Rostade mandlar
Marinerade oliver
Chips
Ostbricka med 3 sorters ost
hemmagjort marmelad, kex, grissini, frukt, nybakat bröd
Kontakt
- Telefon 08-718 04 05
- Adress Gustaf De Lavals Väg 8 131 60 Stockholm
Öppettider
- mån
- tis
- ons
- tor
- fre